Деокупація Криму: екс-командувач армією США пояснив, чому звільнення півострова буде важким

Колишній командувач армії США в Європі генерал Марк Хертлінг вважає, що деокупація Криму – дуже складна операція. Він озвучив причини труднощів у звільненні півострова від російських загарбників.

Крим

Крим. Фото - rbc.ru

Під час конференції Центру аналізу європейської політики військовий заявив, що росіяни до останнього боротимуться за анексований півострів, оскільки він є стратегічно важливим для Чорноморського флоту та військової інфраструктури країни-агресора, інформує «НБН».

За словами Хертлінга, труднощі при деокупації півострова в українських захисників виникнуть і через географічні особливості його розташування. Потрапити до Криму можна лише кількома шляхами, які складаються з кількох дрібних острівців.

Військовий нагадав, що 8 років тому російські загарбники використали для вторгнення на півострів флот та сили спеціального призначення. Україна зараз не має великого з’єднання військово-морських суден, а однією артилерією Крим узяти не можна, крім того їй потрібні сухопутні війська.

Також він зазначив, що Крим – питання престижу особисто для кремлівського диктатора Володимира Путіна, тому президент-агресор може наважитися використати на повну силу ВМФ та стратегічні бомбардувальники. При цьому такі заходи не гарантують Росії успіх, оскільки флот може виявитися таким же небоєздатним, як і наземні війська.

Раніше представник Кремля Дмитро Пєсков розповів, як Росія відповість на деокупацію Кримського півострова.

Exit mobile version