Мобілізація у Білорусі: Лукашенко розповів, чи планує він призов військовозобов’язаних

Нелегітимний президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко повідомив, чи планує він проводити мобілізацію з огляду на те, що такий процес розпочався в Російській Федерації.

Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко. Фото – rbc.ru

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що у його країні мобілізація не проводитиметься. За словами диктатора, про можливий призов військовозобов’язаних до РБ нібито говорять лише опоненти, інформує «НБН» з посиланням на провладне білоруське інформаційне агентство «Белта».

«Це брехня», – заявив нелегітимний президент Білорусі, наголосивши, що не планує мобілізацію.

У той же час глава РБ заявив, що його країна обов’язково реагуватиме на спроби терактів та можливі загрози. Нібито для цього, за словами диктатора, у Білорусі проводяться військові навчання за участю «народного ополчення».

Нагадаємо, що у середу, 21 вересня, кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив так звану часткову мобілізацію. Після повідомлення про призов військовозобов’язаних, росіяни почали масово виїжджати за кордон.

Не всі країни висловили готовність допомогти громадянам держави-агресора врятуватися від відправки на війну в Україну. Зокрема, Казахстан відмовився приймати росіян, які почали тікати із рідної країни.

Exit mobile version