Ілон Маск запропонував Україні «мирний план» закінчення війни: Притула відповів на скандальну заяву

Засновник SpaceX Ілон Маск вирішив висловитись щодо закінчення війни в Україні, запропонувавши своє вирішення конфлікту. Мільярдер влаштував у соцмережах опитування, яке спровокувало скандал. Український телеведучий та волонтер Сергій Притула емоційно відреагував на бачення американця щодо завершення бойових дій.

Ілон Маск

Ілон Маск. Фото – ixbt.com

У понеділок, 3 жовтня, засновник SpaceX у своєму Twitter-акаунті запропонував користувачам соцмережі взяти участь у його опитуванні щодо завершення війни в Україні, інформує «НБН».

Мільярдер запропонував проголосувати за чи проти у питанні повторного проведення виборів на анексованих українських територіях під наглядом ООН та формального входження Криму до складу РФ, як це, за його словами, було «до помилки Хрущова».

У наступному дописі американський підприємець заявив, що Україна не зможе перемогти у війні, адже якщо в Росії оголосять повну мобілізацію, то втрати обох сторін будуть катастрофічними.

Висловлювання Маска спровокували скандал у соцмережах та ЗМІ. На його «мирні пропозиції» емоційно відреагував Сергій Притула. Волонтер написав, що мільярдер пропустив багато уроків історії та його заяви схожі на путінську риторику.

Пізніше телеведучий та блогер Ігор Лачен закликали українців робити донати на підручник історії для засновника SpaceX. За півгодини на корисний подарунок для Маска було зібрано мільйон гривень.

У свою чергу, американський підприємець поспішив виправдатися за свої слова про «мирне» завершення війни в Україні. У коментарі до публікації Володимира Зеленського він заявив, що продовжує підтримувати Україну, але побоюється, що масова ескалація зашкодить і їй, і всьому світу.

Мільярдер також різко відреагував на критику російського опозиціонера Гаррі Каспарова, нагадавши, що він втратив понад 80 мільйонів доларів, передавши Україні системи Starlink.

Зазначимо, що раніше Росія в ООН натякнула, що може знищити супутники Ілона Маска, розцінюючи їх як військову мету.

Exit mobile version