Росія не зможе зберігати інтенсивність ракетного терору в майбутньому – The Guardian

Рішення кремлівського диктатора Володимира Путіна про масовану ракетну атаку на українські міста було політичним з метою спровокувати великі втрати серед мирного населення. Однак у майбутньому країна-окупант не зможе зберегти інтенсивність ракетного терору.

Масований ракетний обстріл України

Масований ракетний обстріл України. Фото – epa.eu

Про це у колонці для видання The Guardian пише військовий редактор Ден Саббах. За його словами, рішення Путіна про масові ракетні обстріли України було політичним, а не тактичним, інформує «НБН».

Кремль цілеспрямовано наказав завдавати ударів по цивільному населенню, розраховуючи вселити страх в українське керівництво та суспільство, щоб Київ пішов на переговори.

Однак, як зазначає Саббах, РФ не зможе підтримувати таку інтенсивність ракетного обстрілу протягом тривалого часу, оскільки окупанти вже використали безліч боєприпасів.

Ракетний терор, як пише військовий редактор, не змінить баланс сил на передовій і не вплине на бажання українських громадян протистояти російській військовій агресії.

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ ракетні атаки на українські міста стали інструментом для упокорення прихильників війни в суспільстві РФ, які критикують командування путінської армії після численних провалів «спецоперації».

Саббах зауважив, що поразка окупантів на полі бою провокує главу Кремля на ухвалення більш жорстоких рішень. Москва пробувала і вербувати полонених, і примусово призивати до армії, проте це не дало швидких результатів. Тому російське керівництво вдалось до ракетного терору і, на думку військового редактора, може це зробити знову.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов оцінив ресурси країни-окупанта для завдання ракетних ударів по Україні.

Exit mobile version