ЗСУ наступають на півдні та сході: розвідка Великобританії опублікувала актуальну карту бойових дій в Україні

Бійці Збройних сил Української держави продовжують наступальні дії на деяких напрямках на півдні та сході України. У свою чергу, окупаційні сили намагаються прорватися через оборону українських захисників під Донецьком.

ЗСУ

Деокупація Херсонської області. Фото - rbc.ua

Як інформує «НБН», про це пише РБК-Україна з посиланням на карту, опубліковану в соціальній мережі «Твіттер» Міністерством оборони Великобританії.

Дані розвідки Сполученого Королівства свідчать, що ситуація на полі бою не змінилася. Бійці Збройних сил України всіляко намагаються просунутися вперед на Херсонщині, а також на Луганському напрямку. ЗСУ завдають ударів по позиціях російських загарбників одразу на п’яти напрямках. Із них три під Херсоном.

Водночас війська Росії намагаються хоч якось зламати оборону захисників України на лінії зіткнення Горлівка – Піски. Крім того, ворожі сили застосовують далекобійні ракети для здійснення ударів по цивільній, а також критичній інфраструктурі.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що секретар РНБО Олексій Данілов оцінив ймовірність завдання Росією ядерного удару по позиціях ЗСУ або тилових міст України.

Exit mobile version