Сучасний збройовий арсенал Росії виснажується: як Кремль може заповнити дефіцит ракет та снарядів

Експерти зазначають, що у Російської Федерації закінчуються запаси високоточної зброї, а поповнити їх Москва не може через санкційні обмеження. Однак є країни, які можуть продати Кремлю ракети та снаряди.

Запуск ракети

Запуск ракети. Фото – tass.ru

Американське видання The New York Times пише, що масована ракетна атака на українські міста може говорити, що російські ракети показали малу ефективність. Також це може свідчити про те, що окупанти відчувають нестачу високоточної зброї, інформує «НБН».

Експерти зазначають, що у путінських військ можуть закінчуватись сучасні ракети. Вони звернули увагу, що велику кількість атак на цивільні цілі в Україні російські загарбники здійснювали застарілим радянським озброєнням.

Західна розвідка припускає, що РФ витратила більшу частину сучасних озброєнь ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Промисловість країни-агресора залежить від західних постачань, які звів до нуля санкційний удар, тож окупанти не можуть поповнювати свої запаси.

Проте Кремль продовжує шукати шляхи вирішення цієї проблеми, все частіше звертаючись за постачанням до Північної Кореї та Ірану, у якого Москва закуповує БПЛА. На сьогодні немає доказів того, що російське керівництво купувало зброю у КНДР, проте, за словами експертів, якщо це правда, то «це ознака відчаю» РФ.

Раніше британське видання The Guardian випустило матеріал, де пояснило, чому російські війська не зможуть зберегти інтенсивність ракетного терору в майбутньому.

Exit mobile version