Українським інженерам вдалося відновити резервне живлення на ЗАЕС

Українські інженери зуміли відновити резервне харчування до Запорізької атомної електростанції. Заяву про це озвучив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Запорізька АЕС

Чи можуть статися вибухи на ЗАЕС? Фото - lb.ua

Українським інженерам вдалося відновити резервне харчування на ЗАЕС

Українські інженери зуміли відновити резервне харчування до Запорізької атомної електростанції. Заяву про це озвучив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Як інформує «НБН», у заяві МАГАТЕ говориться наступне:

«Інженерам із України таки вдалося активувати резервне харчування до ЗАЕС. Це стало неймовірно необхідним після того, як станція двічі за останній тиждень втратила повний доступ до зовнішньої електроенергії».

Крім того, до атомної електростанції також було доставлено паливо для роботи дизельних генераторів. Для цього задіяли сім вантажних транспортних засобів. Відомо, що дві вантажівки прибули на ЗАЕС із тимчасово окупованої території, а ще п’ять – із самого Запоріжжя.

В даний час на станції знаходяться запаси пального, якого має вистачити для того, щоб щонайменше десять днів у разі втрати зовнішнього живлення змогли працювати дизельні генератори.

Крім того, у повідомленні йдеться, що коли в суботу було тимчасово припинено підключення ЗАЕС до високовольтної лінії, і це через пошкодження, пов’язані з обстрілами, повторилося в середу, то станції довелося покладатися на власні аварійні дизельні генератори для електричної енергії, доки не відновили лінію.

Раніше стало відомо про те, що МАГАТЕ надіслало на ЗАЕС своїх експертів.

Exit mobile version