Чи має Лукашенко боєздатну армію: британська розвідка оцінила можливості ЗС Білорусі

Розвідка Сполученого Королівства оцінила бойові можливості підрозділів білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Напередодні Республіка Білорусь та Російська Федерація оголосили про створення спільної армії чисельністю 85 000 осіб.

Армія Білорусі

Армія Білорусі. Фото – sputnik.by

У британській розвідці зазначають, що формування таких збройних сил, про які заявляють у Москві та Мінську, малоймовірно, інформує «НБН» з посиланням на Twitter-аккаунт Міноборони Великобританії.

Минулого тижня нелегітимний президент Олександр Лукашенко повідомив, що армію буде сформовано з 70 000 білоруських та з 15 000 російських військовослужбовців.

Після влада РБ опублікувала кадри, які нібито демонструють прибуття військ Російської Федерації до їхньої країни. У розвідці Сполученого Королівства вважають, що Москва не перекидала значну кількість своїх підрозділів на білоруську територію, оскільки путінські збройні сили зосереджені в Україні.

У звіті наголошується, що ЗС Республіки Білорусь, ймовірно, зберігають мінімальні можливості для проведення складних бойових операцій.

Нагадаємо, що спільне розгортання військ РБ та РФ прокоментували в американському Інституті вивчення війни. Аналітики оцінили ризик наступу на Україну з півночі.

Exit mobile version