Буданов розповів, як Росія нашкодить собі підривом дамби Каховської ГЕС

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Російська Федерація нашкодить сама собі, якщо наважиться підірвати дамбу Каховської гідроелектростанції.

Кирило Буданов

Кирило Буданов. Фото – pravda.com.ua

В інтерв’ю виданню «Українська правда» голова ГУР МОУ прокоментував ситуацію навколо можливого підриву дамби Каховської ГЕС російськими загарбниками, повідомляє «НБН».

За словами Буданова, без цієї греблі Запорізька атомна електростанція та Північно-Кримський канал не зможуть нормально функціонувати. У разі підриву на Україну чекає екологічна катастрофа, проте наслідки теракту відчують на собі і росіяни.

Як пояснив начальник української розвідки, такими діями окупанти залишать без водопостачання мешканців анексованого Криму. Крім того, лівий берег Дніпра буде затоплений, тому путінським військам доведеться звідти бігти на територію захопленого півострова.

Буданов додав, що підрив дамби сповільнить наступ українських захисників лише на кілька тижнів, тому теракт не змінить ситуацію на фронті на користь армії Путіна.

Зазначимо, що раніше у ГУР розповіли, коли росіяни спланували теракт та замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції.

Exit mobile version