Буданов розповів, якою зброєю Росія зможе довго тероризувати Україну без ракет

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів, скільки та яких ракет залишилося у російських загарбників, а також якою зброєю країна-агресор може довго тероризувати Україну.

Кирило Буданов

Кирило Буданов. Фото – rbc.ua

В інтерв’ю виданню «Українська правда» глава ГУР МОУ розповів, що ракетні запаси Російської Федерації майже вичерпані. У окупантів залишилося близько 13% ракет «Іскандер», близько 43% ракет типу «Калібр-ПЛ», «Калібр-НК» та приблизно 45% ракет Х-101, Х-555, інформує «НБН».

За словами Буданова, просідати нижче 30% дуже небезпечно, оскільки це вже йде недоторканний запас, який по ракетах «Іскандер» країна-агресор вже давно пройшла, проте з іншими видами ракет ще намагається втриматись у межах своїх норм.

Начальник української розвідки зазначив, що через нестачу ракет, а також їх низьку точність та ефективність, загарбники почали застосовувати іранські БПЛА. Дрони Mohajer-6 ніяк себе не показали, на відміну від безпілотників-камікадзе Shahed-136.

Буданов зазначив, що окупанти вже використали одну партію Shahed-136, яка складалася з близько 300 одиниць, і зараз почали застосовувати іншу партію, таку ж за кількістю. Крім того, Москва замовила у Тегерана ще 1700 «пташок», які зараз виготовляють.

Глава ГУР вважає, що російський терор із використанням БПЛА може тривати довго, на відміну від ракетного.

Раніше радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що Кремль міг запропонувати Ірану за безпілотники, якими путінські війська завдають ударів по українським містам.

Exit mobile version