ПВК «Вагнер» вербує на війну ув’язнених із ВІЛ та гепатитом: у ГУР показали, як «маркують» інфікованих окупантів

Російська ПВК «Вагнер» продовжує набирати солдатів до армії Путіна з в'язниць у РФ. Зокрема, на війну в Україну вербують ув'язнених із інфекційними захворюваннями.

Російські в'язні

Російські в'язні. Фото – cripo.com.ua

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що «вагнерівці» набрали для участі у «спецоперації» ув’язнених, які страждають на інфекційні захворювання, зокрема на ВІЛ та гепатит С, інформує «НБН» з посиланням на сайт ГУР МОУ.

Відомо, що лише з однієї ВК №5 у селищі Металобуд Леніградської області ПВК «Вагнер» забрала на війну понад 100 ув’язнених із підтвердженим гепатитом С чи вірусом імунодефіциту людини.

Щоб відрізняти інфікованих серед інших «вагнерівців», командування змушує їх носити на руці браслети: ті, хто хворий на ВІЛ одягають червоні, а на гепатит – білі.

В українській розвідці зазначають, що бойовики, які змушені служити разом із хворими ув’язненими, обурені такою ситуацією. Крім того, медики постійно відмовляються надавати допомогу пораненим окупантам, зараженим ВІЛ або гепатитом.

Бойовиків ПВК «Вагнер» з інфекційними захворюваннями виявлено в українському полоні, що підтверджує дані ГУР.

Нагадаємо, що під Бахмутом потрапив у полон «вагнерівець», який раніше відбував покарання у російській в’язниці. Він розповів, що обіцяють ув’язненим за участь у «СВО» в Україні.

Exit mobile version