Обіцяли, що просто підноситиме снаряди: під Бахмутом ЗСУ взяли в полон «вагнерівця»

Українські захисники під Бахмутом взяли в полон російського в'язня, якого завербувала для війни в Україні ПВК «Вагнер». Окупанту обіцяли, що його не відправлять на першу лінію фронту, проте насправді все сталося інакше.

Російський окупант

Російський окупант. Фото – reuters.com

Кадри допиту «вагнерівця» опублікував Telegram-канал «Україна 365». Загарбник повідомив, що його звуть Сергій і до відправки на війну він відбував покарання в колонії суворого режиму в Рязані, де у серпні його завербували для участі у «спецоперації», інформує «НБН».

За словами колишнього в’язня, йому та іншим злочинцям обіцяли, що вони будуть на підхопленні біля штурмових груп, підноситимуть снаряди тощо. Однак після «мобілізації» їх одразу кинули на передову.

Окупант розповів, що у його взводі з 24 солдатів воювали не лише росіяни, а й представники Таджикистану, Узбекистану, Дагестану, які між собою практично не спілкувалися. Внаслідок бойових дій вижило лише 6 людей і загарбник вирішив здатися в полон, щоб вижити.

Росіянин повідомив, що за 1,5 місяця участі у «СВО» він не отримував фінансової винагороди. Крім того, їм забороняли здаватися в полон, розповідати, хто вони і звідки. Також кожному «мобілізованому» видали по гранаті, щоб вони могли підірвати себе, якщо ЗСУ зможуть їх захопити.

Раніше СБУ показала кадри допиту із російським військовополоненим. Загарбник, якого у в’язниці завербував на війну Євген Пригожин, який контролює ПВК «Вагнер», розповів, що олігарх обіцяв злочинцям перед відправкою в Україну.

Exit mobile version