В Україні можуть запровадити нове правило дорожнього руху: за що мають намір штрафувати пішоходів

Днями нардеп від фрації «Слуга народу» запропонував запровадити для пішоходів нове правило – носити світловідбиваючі елементи на одязі у темний час доби.

Нове ПДР в Україні

Нове ПДР в Україні. Фото – dp.informator.ua

Після російських атак на енергетичну інфраструктуру в українських містах поменшало освітлення на вулиці. Щоб водії у темний час доби краще бачили пішоходів, «слуга народу» запропонував зобов’язати українців виходити з дому зі світловідбиваючими елементами на одязі, повідомляє «НБН» з посиланням на auto.bigmir.net.

Відповідні законопроекти вже внесли на розгляд Верховної Ради. У документі депутат зазначив, що пішоходи можуть носити світловідбивний одяг або використовувати світловідбивні стрічки, наклейки, жилети тощо.

За невиконання правила дорожнього руху політик хоче виносити попередження громадянам чи штрафувати їх. У документі прописано грошове стягнення із порушників у розмірі 51 гривні.

Нагадаємо, що у травні обговорювали запровадження нового закону, згідно якого українські водії виплачуватимуть штраф або виконуватимуть громадські роботи за образу співробітників поліції.

Exit mobile version