Британська розвідка розповіла, як погане оснащення мобілізованих РФ ускладнить логістику окупантів

У розвідці Великобританії стверджують, що тисячі новобранців путінських військ, яких мобілізували у жовтні, отримали застарілу зброю, що створить додаткові труднощі для проблемної логістики загарбників.

Російський окупант

Російський окупант. Фото – inform.zp.ua

Британська розвідка повідомила, що з середини жовтня Російська Федерація відправила на першу лінію фронту в Україні кілька тисяч новобранців, здебільшого погано оснащених, інформує «НБН» з посиланням на Twitter-аккаунт Міноборони Сполученого Королівства.

У відомстві зазначають, що офіцери ЗС РФ стурбовані тим, що мобілізовані прибувають на передову без зброї. Фотографії з відкритих джерел демонструють, що новобранцям армії Путіна видають переважно автомати АКМ, які вперше представили ще у 1959 році. Вогнепальна зброя перебуває у дуже поганому стані через неналежне зберігання.

У розвідці пояснили, що АКМ стріляє патронами калібру 7,62 мм, тоді як російські окупанти в основному стріляють з автоматів АК-74М або АК-12 патронами калібру 5,45 мм.

Об’єднання мобілізованих із регулярними бойовими частинами ЗС РФ в Україні означає, що логістам загарбників доведеться везти на першу лінію не один, а два типи боєприпасів до стрілецької зброї, що ускладнить і так проблемну логістичну систему країни-агресора.

Раніше британська розвідка розповіла, чи зможуть російські військові поліпшити свої позиції за рахунок мобілізованих РФ.

Exit mobile version