Мобілізованих росіян перекидають у Херсон: британська розвідка оцінила, чи зможуть окупанти покращити свої позиції

Росія перекидає мобілізованих у путінську армію громадян у тимчасово захоплений Херсон. Розвідка Сполученого Королівства розповіла, чи можуть такі рішення командування ЗС РФ покращити позиції окупантів.

Російські окупанти в Херсоні

Російські окупанти в Херсоні. Фото – inosmi.ru

У британській розвідці припускають, що командування окупаційних сил Росії вважає, що погано навчені мобілізовані резервісти можуть лише оборонятися, а не проводити наступальні операції, інформує «НБН» із посиланням на Twitter-акаунт Міноборони Великобританії.

Військове керівництво поповнило новобранцями деякі підрозділи, які розташовані на Херсонщині у західному районі від річки Дніпро. Таке рішення пов’язане з нечисленністю цих угруповань загарбників.

Розвідка Великобританії звернула увагу на те, що останні два місяці наземні сили армії Путіна облаштовують оборонні позиції на більшій частині окупованої території області. Командування вирішило, що мобілізовані з поганою підготовкою не зможуть іти в наступ, а лише тримати оборону.

У зведенні наголошується, що навіть якщо росіяни в Херсоні зміцнять свої позиції, їх це не врятує від уразливості. Новобранці не зможуть протистояти проривам ЗСУ та здійснити масштабні наступальні операції.

Раніше розповів про те, що окупанти стягують мобілізованих до Херсона начальник ГУР МОУ Кирило Буданов. За його словами, загарбники готуються до вуличних боїв у місті.

Exit mobile version