Головна причина – війна: соцопитування показало, скільки українців відчувають стрес

Понад 70% жителів України відчувають стрес і нервозність через повномасштабну війну з російськими окупантами, а також через інші життєві проблеми, що виникли після вторгнення путінських військ.

Стрес

Стрес. Фото – mis.dp.ua

Представник Gradus Research Ганна Іллєнко на презентації дослідження «Досвід українців щодо звернення за психологічною допомогою та бар’єрами на цьому шляху» повідомила кількість українців, які перебувають у стані стресу, інформує «НБН» із посиланням на «Соцпортал».

Іллєнко розповіла, що 71% респондентів зізналися, що вони відчувають нервозність чи стрес, 21% – не перебувають у стані фізичної та психологічної напруги і 8% не змогли відповісти на це питання.

72% учасників дослідження вказали головною причиною стресу війну, розв’язану в країні Росією. Також українці тяжко реагують на фінансові труднощі, 30% на соціально-політичну ситуацію в державі, 25% на проблеми зі здоров’ям та стільки ж опитаних – на безробіття.

Що цікаво, лише 2% українців для вирішення психологічних проблем зверталися до сімейного лікаря, психолога чи психотерапевта, що свідчить про відсутність практики йти за допомогою до фахівців.

Раніше соціологи розповіли, які емоції переживають українці під час війни з РФ і скільки громадян з надією дивляться у своє майбутнє та майбутнє своєї країни.

Exit mobile version