Росіяни почали знищувати гуманітарне забезпечення Херсона: в облраді пояснили, чого домагаються окупанти

Перший заступник керівника Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що відбувається в окупованому місті та околицях.

Окупований Херсон

Окупований Херсон. Фото – dw.com

Перший заступник голови Херсонської облради повідомив, що російські загарбники масового виселяють жителів регіону та заселяють у їхні будинки путінських військових, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Крім того, окупанти створюють нелюдські умови для українців, котрі відмовляються від «евакуації». Наразі росіяни розширили перелік населених пунктів, з яких депортують людей, зокрема, тепер вивозять мешканців Каховки, Нової Каховки, Олешек та інших.

За словами Соболевського, загарбники знищують гуманітарне забезпечення в області, щоб мешканці не мали іншого вибору, окрім як погоджуватися на депортацію. Росіяни примусово «евакуюють» медичні установи, закривають аптеки та продуктові магазини.

Представник облради додав, що до окупованого Херсона перекинули мобілізованих останньої хвилі та Росгвардію, яку ставлять на другу чи третю лінію оборони як загороджувальні загони, щоб не давати відступати путінським солдатам.

Раніше у Генштабі ЗСУ розповіли, що росіяни крадуть на Херсонщині та вивозять до окупованої Донецької області.

Exit mobile version