Україна отримала значну кількість важкої артилерії від Італії: озброєння передавалося без громадського шуму

Стало відомо, що уряд Італії на чолі з Маріо Драгі без будь-якого публічного шуму передало Українській державі досить значну кількість важкого озброєння. Зокрема, для потреб ЗСУ були передані РСЗО і САУ.

Зброя для України

Італія передала Україні значну кількість озброєння. Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН» про посилання на «Ліга.НЕТ», про це йдеться у матеріалі La Repubblica.

Так, наголошується, що у п’ятому пакеті військової допомоги, який був оголошений сімнадцятого жовтня, зокрема, йдеться про постачання від двох до трьох десятків САУ M109L.

Як відомо, це аналог американської САУ, лише італійського виробництва, яка почала вироблятися наприкінці холодної війни, а зараз перебуває на зберіганні.

Українська держава на сьогодні має на своєму озброєнні близько п’ятдесяти самохідних артилерійських установок М109 від Сполученого королівства, Латвії, а також Норвегії.

Згідно з інформацією, оприлюдненою виданням La Repubblica, в рамках військової допомоги влада Італії подарувала також Україні шість гаубиць PzH 2000, а також гусеничні системи залпового вогню MLRS та десятки БМП М113.

Видання також пише:

«У найсуворішій таємниці, без будь-яких інцидентів відбулася складна операція з переміщення зброї та боєприпасів Європою. Результат її не лише військовий, а насамперед політичний. Адже уряд Драгі зробив дуже важливий вибір щодо позиції в міжнародному конфлікті. Відтепер уряд Мелоні має визначитися, чи продовжувати цю лінію, чи ні».

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Пентагон офіційно оголосив про черговий пакет допомоги Україні.

Exit mobile version