Чому відключають світло не за графіком: пояснення Держенергонагляду України

У Державній інспекції енергетичного нагляду України пояснили громадянам, навіщо потрібні графіки аварійного відключення світла та коли вони застосовуються.

Відключення електроенергії в Україні

Відключення електроенергії в Україні. Фото – unsplash.com

На сайті Держенергонагляду з’явилися відповіді на популярні питання українців щодо відключення світла для балансування енергетичної системи країни після масованих ракетних атак окупантів, інформує «НБН».

В інспекції пояснили, що графік аварійних відключень світла запровадили через дефіцит обсягів електроенергії, в ньому не вказують час початку відключення та його завершення.

Такий графік містить перелік вузлів електромереж, до яких НЕК «Укренерго» може застосувати вимкнення. Завдяки примусовим вимкненням можна уникнути блекауту регіону.

Українці часто цікавляться, чому буває так, що в одних будинках світло вимикають часто, а в інших зовсім не вимикають. В інспекції пояснили, що будинки та навіть під’їзди можуть бути підключені до різних ЛЕП.

Якщо в якихось будинках не вимикають світло, це означає, що від їхньої лінії електропередачі отримують живлення об’єкти критичної інфраструктури.

Раніше в ОПУ розповіли, в яких регіонах можуть відключати електроенергію на більш ніж чотири години.

Exit mobile version