Зима – вигідний період для наступу ЗСУ: експерт розповів, які проблеми очікують окупантів

Громадський активіст, військовослужбовець ЗСУ Євген Карась зазначає, що бойові дії в Україні взимку не завершаться, крім того, цей період може стати сприятливим для наступу нашої армії.

Бойові дії взимку

Бойові дії взимку. Фото – hyser.ua

Карась зазначив, що дуже важливо, як у період холодів покаже себе оснащення українських захисників та російських загарбників. За його словами, окупанти взимку можуть зіткнутися з холодом, обмороженням та голодом, що сприятиме їхній деморалізації, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Військовий оцінив прогнози щодо деокупації Херсона, існують думки, що місто може бути звільнене до нового року, а за оптимістичними оцінками – цього місяця.

За словами активіста, можливо швидкому поверненню Херсона сприятиме проблема росіян з Кримським мостом, оскільки вони не можуть через нього перевозити забезпечення для військ на півдні України. РФ намагається розтягнути це сполучення через залізничні колії під Волновахою.

З цієї причини почалися битви під Вугледаром: загарбники намагаються відтіснити ЗСУ, щоб вони не встановили вогневий контроль над цими шляхами. Українські захисники дістають туди РСЗВ HIMARS, а незабаром і ствольною артилерією, через що угруповання окупантів Крим-Херсон будуть знесилені.

Карась наголосив, що ці фактори сприятимуть покроковій деокупації міст ЗСУ цієї зими, незважаючи на можливу паузу у наступах. Загарбники будуть мерзнути, матимуть слабку оборону та відступатимуть, що на руку українським захисникам.

«Справи у них погані, а за зиму стануть ще гіршими», – резюмував військовий.

Раніше експерт пояснив, чому ЗСУ важливо зараз йти в контрнаступ і які проблеми можуть створити росіяни за 1,5-3 місяці.

Exit mobile version