Окупований Херсон залишився без електроенергії: глава ОВА озвучив причину

Російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що тимчасово захоплений Херсон та ще понад десять окупованих населених пунктів області залишилися без електрики через «теракт». Керівник ОВА Ярослав Янушевич озвучив справжню причину, через яку мешканці регіону сидять без світла.

Окупований Херсон

Окупований Херсон. Фото – dw.com

РосЗМІ заявили, що Херсон та інші населені пункти тимчасово окупованої області позбавлені електропостачання через «теракт на ЛЕП Берислав – Каховка», інформує «НБН».

Глава ОВА у своєму Telegram-каналі викрив брехню росіян, повідомивши, що путінські загарбники підірвали високовольтні лінії електропередач в окупованому Бериславі й ті, що йдуть на Херсон.

Оскільки пошкодження через дії «визволителів» досить масштабні, окуповані міста залишилися без світла. Оперативно усунути поломки не можна через дефіцит спеціалістів, обладнання і, ймовірно, самі росіяни не дозволять здійснити ремонтні роботи.

За словами Янушевича, у Бериславі, мабуть, не буде електрики до повного звільнення від окупантів. Крім того, загарбники у місті також замінували водонапірні свердловини. У Бериславі їх чотирнадцять, у яких із них закладено вибухівку поки невідомо.

Зазначимо, що мешканці окупованої Херсонщини також залишаються без мобільного зв’язку. Росіяни почали красти вежі для стільникового зв’язку та вивозити їх на територію тимчасово захопленої Донецької області.

Exit mobile version