США обіцяють допомогти Україні звільнити Херсонщину до початку зими

У Пентагоні повідомили, що Сполучені Штати Америки допоможуть Україні деокупувати Херсонську область до початку зими. Путінські війська окопуються біля тимчасово захопленого обласного центру та готують оборонні споруди.

Пентагон

Пентагон. Фото - tvzvezda.ru

Представник Міністерства оборони США, бригадний генерал Пет Райдер, заявив, що його країна зосереджена на тому, щоб допомогти українським захисникам деокупувати території Херсонщини до початку зими, інформує «НБН».

За словами Райдера, і ЗСУ, і путінські війська зіштовхнуться із труднощами через несприятливі погодні умови. У період холодів сніг, ожеледиця, бруд, рельєф місцевості створять проблеми всім військовим, тож українська армія зараз продовжує контрнаступ, а ворог зміцнює оборонні позиції.

Щоб ЗСУ мали найкращий шанс для звільнення Херсонської області, США підтримуватимуть Україну в міру входу в зимовий час, зокрема, надаючи військову підтримку на запити українського оборонного відомства. Представник Пентагону підкреслив, що зараз Вашингтон робить акцент на поставках систем протиповітряної оборони.

Раніше глава Міноборони України Олексій Резніков перерахував фактори, які гальмують контрнаступ наших військових на Херсонщині.

Exit mobile version