У Міненергетики попередили про вплив ракетних ударів по Україні на енергосистеми сусідніх країн

Міністр енергетики України Роман Галущенко заявив, що сьогоднішні ракетні атаки на нашу країну позначаться на енергетичних системах сусідніх держав.

Ракетні удари по Україні

Ракетні удари по Україні. Фото – facebook.com/MNS.GOV.UA

На Facebook-сторінці Міністерства енергетики України Галущенко зазначив, що у вівторок, 15 листопада, росіяни здійснили наймасовішу атаку на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни після 24 лютого, інформує «НБН».

За словами міністра, ці ракетні обстріли можуть вплинути не лише на українську енергетичну систему, а й на енергосистеми держав-сусідів.

Галущенко повідомив, що росіяни влучили в об’єкти генерації та системи передачі електроенергії, тому в усіх регіонах України ввели аварійні відключення світла.

Глава Міненергетики додав, що напередодні зими держава-агресор хоче завдати максимальних збитків нашій енергетичній системі. Він закликав громадян з розумінням поставитися до ситуації з відключеннями світла, зберігати спокій, довіряти енергетикам та армії України.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ заявили, що сьогодні Росія випустила по Україні більше ракет, ніж під час масованої атаки 10 жовтня.

Exit mobile version