Бойовики «Вагнера» «обнулили» щонайменше 40 ув’язнених-окупантів: за які «провини» вбивають завербованих у ПВК

Днями в Мережі з'явилися кадри страти ув'язненого окупанта Євгена Нужина, якого обміняли з українського полону. Як з'ясувалося, бойовики ПВК «Вагнер» убили не лише його, а щонайменше 40 учасників війни проти України.

Бойовик ПВК «Вагнер»

Бойовик ПВК «Вагнер». Фото – PAP/EPA

Глава російської правозахисної організації «Русь сидящая» Ольга Романова в інтерв’ю ресурсу «Можем объяснить» повідомила, що у ПВК «Вагнер» завербували близько 30-35 тисяч ув’язнених РФ для війни проти України, інформує «НБН».

Правозахисниця нагадала, що олігарх Євген Пригожин, який контролює «вагнерівців», раніше обіцяв військовий самосуд. «Обнулити людину», як кажуть бойовики, можуть за низку «провин» на фронті. Найманцям заборонені «статеві зв’язки», вживання наркотиків та зловживання спиртним. Також вбити можуть за спробу здачі в полон та дезертирство.

Романова заявила, що підтвердилося близько 40 випадків позасудових страт, за які «вагнерівцям» нічого не буде, а на запити про долю ув’язнених інформацію не нададуть, прикриваючись державною таємницею.

Правозахисниця додала, що ув’язнених із колоній до України часто відправляють примусово. Навіть якщо їхні родичі проти, «вагнерівці» на них будуть тиснути і погрожувати кинути на фронт їхніх синів та чоловіків на найгірших умовах.

Нагадаємо, що у Кремлі відреагували на відео страти ув’язненого-вагнерівця Євгена Нужина.

Exit mobile version