Військовий експерт озвучив терміни підготовки Росією нової масованої ракетної атаки

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков висловився про те, чому Російська Федерація робить масовані ракетні удари по Україні та скільки часу окупантам потрібно на підготовку такої атаки.

Масована ракетна атака на Україну

Масована ракетна атака на Україну. Фото – ukrinform.ua

Експерт повідомив, що російські загарбники готуватимуться до нових масованих ударів по українських містах, що займе деякий час, оскільки їм потрібно накопичити ракети, які є в арсеналі РФ, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

Окупантам потрібно доставити ракети на аеродром, закласти в кожну з них польотне завдання, підготувати до запуску й підготувати літаки до виконання завдань.

Катков зазначив, що, проаналізувавши часові дистанції між масованими атаками по Україні, можна вважати, що Росії потрібно від двох тижнів на підготовку великих ракетних обстрілів.

Однак це не означає, що армія Путіна на цей період припинить бити ракетами по нашій країні. Загарбники можуть випускати по 6-8 ракет разом із іранськими БПЛА, а також масово запускати дрони-камікадзе.

За словами експерта, росіяни зупинилися саме на масованих атаках, оскільки побачили потужність української ППО. Щоб «перенасичити» нашу протиповітряну оборону, окупанти одночасно запускають десятки або сотні ракет.

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ розповів, скільки російських ракет та безпілотників було збито під час атаки 15 листопада.

Exit mobile version