Військові РФ після втечі з Херсона почали масово обстрілювати мирне населення

Заступник Керівника Офісу Президента України, Кирило Тимошенко розповів через що та які втрати серед мирного населення зазнала Україна за останні 2 дні.

Мирне населення

Мирне населення Херсонської області. Фото - liga.net

Як інформує “НБН” із посиланням на телеграм Тимошенка, який розповів, що після відступу з Херсону, РФ почала масово наносити ракетні удари.

Внаслідок обстрілів, до Херсонської обласної лікарні привезли 4 особи, які отримали важкі поранення. На жаль, під час госпіталізації, одна людина померла.

Із села Антонівка постраждала жінка, яку пізніше також доставили до обласної лікарні Херсона.

Наступним містом після Херсона, який отримав приліт 21 листопада, був Дніпро. Там в районі міста було зафіксовано приліт ракети в квартиру, й відомо що є постраждалі, скільки їх поки невідомо.

Щодо ситуації на Сумщині, 22 листопада було зафіксовано близько 100 прильотів з мінометів, САУ, РСЗВ.

Російські терористи обстріляли 4 територіальні громади: Глухівську, Середино-Будську, Хотінську та Зноб-Новгородську. На щастя, жертв немає, але відомо, що було пошкоджено будинок культури, та приватні будинки. На півночі області через обстріли пошкоджено лінію електропередачі.

За даними обласних військових адміністрацій, жертви серед цивільного населення внаслідок збройної агресії РФ за 21.11.2022 (станом на 09:00 22.11.2022) склали:

Донецька область – 4 загиблих, 4 поранених;

Харківська область – 1 загиблий (на міні), 2 поранених;

Херсонська область – 3 загиблих, 10 поранених.

Але всупереч таким проблемам, українське суспільство все одно залишається сильним, та допомагає один одному. 21 листопада Чорнобаївська територіальна громада на Херсонщині отримала гуманітарну допомогу від Полтавщини.

В населений пункт надійшли 5 фур із водою, їжею, ковдрами, буржуйками та підгузками.

Нагадаємо, раніше радник голови ОПУ Олексій Арестович розповів, по яких об’єктах РФ може завдати нових ударів.

Exit mobile version