У Генштабі зробили заяву про втрати ЗСУ на війні проти Росії

У Генеральному штабі Збройних сил України зробили заяву про втрати армії нашої країни за дев'ять місяців війни, започатковану 24 лютого державою-агресором Російською Федерацією.

Генштаб

В Генштабі про втрати ЗСУ. Фото - ukrinform.ua

Як інформує «НБН», голова Управління зі зв’язків із громадськістю Збройних сил України Богдан Сеник у коментарі «Української правди» заявив, що у Генштабі станом на сьогодні не можуть озвучити втрати армії нашої країни у повномасштабній війні проти Росії.

При цьому він наголосив, що покарання для держави-окупанта має бути незворотним за те, що на війні було поранено та загинули громадяни Української держави.

Відповідаючи на прохання журналістів, прокоментувати оцінку наших втрат у війні проти РФ, які озвучила президент Єврокомісії, у Генеральному штабі ЗСУ вкотре заявили, що ця інформація є закритою.

Дослівно із заяви Генштабу ЗСУ:

“Ми не можемо підтвердити таку цифру. Можемо сказати, що наші втрати є службовою інформацією та підпадають під гриф обмеження оприлюднення. Але якщо те, що озвучила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, надасть можливість притягти Росію до відповідальності, то ми можемо лише підтримати такі дії, які б сприяли законному покаранню для тих, хто розпочав геноцид народу України. Необхідно зробити все, щоб за втрати громадян та військових України винні опинилися на лаві підсудних”.

Нагадаємо, раніше президент Єврокомісії оцінила втрати ЗСУ у війні проти РФ у сто тисяч осіб.

Exit mobile version