Погода в Україні у грудні: народний синоптик розповів, що очікувати у перший місяць зими

Народний синоптик Станіслав Щедрін розповів, до якої погоди в перший місяць найхолоднішої пори року готуватися українцям.

Погода в Україні взимку

Погода в Україні взимку. Фото – 1plus1.ua

Експерт обіцяє, що грудень в Україні традиційно буде найтеплішим місяцем у холодний період. Щедрін прогнозує, що вся перша декада принесе невеликі морози від -5°С до +2°С у світлий час дня і від -2°С до -14°С уночі, інформує «НБН» з посиланням на «ТСН».

За словами синоптика, перший місяць зими буде багатий на опади, переважно на дощ та мокрий сніг. Лише у певні дні очікуються помірні снігопади.

Відносно теплою буде перша та друга половина третьої декади грудня. Практично по всій країні стовпчики термометрів покажуть вдень від +4 до +8°С і в темний час доби від -1°С до +6°С.

Як зазначає експерт, ближче до Нового року буде незначне похолодання: вдень температура повітря становитиме від +3°С до -3°С, вночі від +2°С до -4°С. Можливо випаде мокрий сніг.

Нагадаємо, що глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив, чи вистачить енергетичних ресурсів, щоб країна змогла пройти зиму.

Exit mobile version