Чому російські пропагандисти раптово заговорили про Гаагу: психолог пояснив тактику рупорів Кремля

Психолог Спартак Субота пояснив, чому рупори путінського режиму раптово почали розповідати росіянам із телеекранів про суд у Гаазі над РФ за розв'язану в Україні війну.

Пропагандисти Кремля Ольга Скабєєва та Євген Попов

Пропагандисти Кремля Ольга Скабєєва та Євген Попов. Фото – washingtonpost.com

Російські пропагандисти останнім часом часто говорять про військову поразку країни-окупанта в Україні та персональну відповідальність за це кожного громадянина РФ, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

Субота розповів, що псевдожурналісти почали застосовувати маніпулятивну тактику для більшої психологічної дії на російське населення. Зокрема експерт звернув увагу на нещодавні висловлювання пропагандистки Ольги Скабєєвої.

Псевдожурналістка розповіла росіянам, що треба всіх в Україні знищити, щоб усім громадянам уникнути відповідальності за військові злочини у Гаазі й не платити репарації.

Психолог звернув увагу на те, що пропагандистка сказала фразу «відповідати будемо всі», а не «будуть усі». Це свідчить про те, що вона вважає себе частиною кремлівського режиму.

Субота пояснив, що така психологічна техніка називається індоктринацією та є обов’язковою складовою фашистського режиму.

Також росіянам властива дихотомія відповідальності, яка міцно закріпилася у суспільстві країни-агресора ще у СРСР. У менталітеті громадян РФ є колективне покарання.

«Коли все добре – ми самотні, коли у нас все погано – ми об’єднуємося», – пояснив психологію росіян експерт, зазначивши, що в жодній країні немає такого підходу, як у РФ.

Нагадаємо, що в ефірі росТВ Скабєєва задумалася про розплату Росії за війну проти України.

Exit mobile version