Командуючий Сухопутних військ ЗСУ пояснив, чому росіянам так важливо захопити Бахмут

Командуючий Сухопутних військ армії України, генерал-полковник Олександр Сирський, пояснив, чому Російська Федерація кидає багато сил і засобів для захоплення Бахмуту Донецької області.

ЗСУ у Бахмуті

ЗСУ у Бахмуті. Фото – nytimes.com

В ефірі національного телемарафону воєначальник заявив, що російські окупанти хочуть взяти Бахмут під контроль не з точки зору стратегії, а з точки зору символізму, повідомляє «НБН».

За словами генерала, після великих втрат армії Путіна в Харківській та Херсонській областях, захоплення Бахмуту для країни-агресора буде символічним.

Сирський зазначив, що саме з цієї причини росіяни намагаються заволодіти містом за будь-яку ціну, пробити захист збройних сил України і, таким чином, мотивувати, підняти морально-психологічний стан у окупантів.

Командуючий Сухопутних військ додав, що захоплення Бахмута є важливою метою для збройних сил РФ протягом декількох місяців. Кремль призначав шість чи сім термінів для окупації міста.

Однак українські захисники постійно розбивають плани країни-агресора: війська Путіна за цей час змогли просунутися лише на п’ять кілометрів максимум.

Нагадаємо, що військовий експерт пояснив, чому росіяни намагаються штурмувати Бахмут за допомогою найманців ПВК «Вагнер».

Exit mobile version