У скількох українців погіршилося матеріальне становище через війну: соцопитування групи «Рейтинг»

Соціологічна група «Рейтинг» з'ясувала, як змінилося матеріальне становище громадян України за останній рік. Результати показали, що фінансовий стан погіршився у понад 60% опитаних.

Гроші

Гроші. Фото – biz.today.ua

Соціологи групи «Рейтинг» 20-21 листопада провели опитування 1000 українців щодо оцінок змін у різних сферах життя, очікувань та надій громадян, інформує «НБН».

Зокрема, фахівці поцікавилися, як змінилося матеріальне становище респондентів за останній рік, більша частина якого – воєнний час.

34% опитаних зазначили, що матеріальне становище їхньої сім’ї швидше погіршилося, 29% зізналися, що погіршилося значно. Водночас у 32% учасників дослідження фінансовий стан не змінився, а у 13% навіть покращилася.

Також респонденти оцінили економічну ситуацію в країні: 80% українців зазначають, що вона погіршилася, 10% не помічають змін і лише 6% вважають, що вона покращилася.

Раніше соціологи з’ясували, скільки жителів України відчувають нервозність та стрес через війну та життєві проблеми, які виникли після вторгнення російських окупантів.

Exit mobile version