Жданов розповів про переваги українських БПЛА: куди ЗСУ зможуть дістати безпілотниками на території РФ

Військовий експерт Олег Жданов розповів про дальність пуску нових українських БПЛА й назвав цілі, яких ці «пташки» можуть досягти на території Російської Федерації.

Олег Жданов

Олег Жданов. Фото – sloboda.org

На своєму YouTube-каналі Жданов повідомив, що державний концерн «Укроборонпром» закінчує тестування нових безпілотних літальних апаратів, які незабаром надійдуть на озброєння ЗСУ, інформує «НБН».

Також експерт прокоментував пропозицію одного із глядачів його каналу внести до списку легітимних цілей армії України російський «Уралвагонзавод».

Жданов зазначив, що він не сумнівається у тому, що цей завод давно перебуває у списку об’єктів, які українські захисники мають намір уразити вогневими засобами.

За його словами, вітчизняні безпілотники мають дальність польоту 1000 кілометрів, проте він бачив інформацію про те, що комерційна фірма в Україні може випустити БПЛА з дальністю пуску 3300 кілометрів.

«Я так розумію, що скоро до Уралу ми, можливо, і дістанемо», – припустив експерт.

Жданов додав, що на «Уралвагонзаводі» росіяни збирають танки і насамперед у РФ потрібно ліквідувати «9-е казенне підприємство», яке випускає артилерійські стволи.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо про те, що Росія запустила виробництво безпілотників.

Exit mobile version