Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що буде з енергосистемою України у разі нових масованих ракетних атак РФ

Глава Міненергетики України Герман Галущенко озвучив, чи зможе українська енергетична система витримати нові хвилі масованих ракетних ударів з боку країни-агресора Російської Федерації на нашій території.

Герман Галущенко

Галущенко про енергосистему України. Фото - mev.gov.ua

Як повідомляє «НБН», про це високопосадовець заявив в ефірі телемарафону.

Так, на думку глави Міненергетики, Українська держава утримає енергосистему навіть у разі нових хвиль ракетних атак з боку держави-агресора Російської Федерації.

«Саме це стане одним із наших кроків до перемоги», – наголосив Галущенко.

Він додав, що зараз абсолютно очевидним є те, що ворог не зупиниться і продовжить атакувати Україну ракетами, оскільки це звичайний терор проти народу Української держави та «нормальна практика» для Москви.

Міністр додав:

«Щодо міцності енергетичної системи України. Необхідно розуміти, що ми щодня стикаємося із обстрілом енергетичної системи нашої країни. І нам масованим обстрілом є одночасний запуск від 70 до 100 ракет. Однак щодня теж відбуваються удари, і вони абсолютно різні за масштабами, але є. І ми тримаємо нашу енергетичну систему вже третій місяць поспіль під час таких атак. Як наслідок, я переконаний, що ми утримаємо енергосистему України. Ворогу нічого не вдасться. Це буде одним із кроків, який наблизить нашу перемогу».

Раніше Галущенко прокоментував падіння російської ракети на території Молдови.

Exit mobile version