Путін змінив командувача Західного округу: кандидата запропонували Суровікін та Пригожин

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Кремль змінив командувача Західного військового округу. Кандидата запропонували олігарх, який контролює ПВК «Вагнер» Євген Пригожин та командувач війною РФ проти України, генерал Сергій Суровікін.

Командувач Західного ВО ЗС РФ Євген Никифоров

Командувач Західного ВО ЗС РФ Євген Никифоров. Фото – facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

В армії країни-агресора відбулася чергова ротація у найвищому командуванні. Кремль зняв з посади командувача Західного ВО генерал-полковника Сергія Кузовльова, який пробув на цій посаді близько місяця, інформує «НБН» з посиланням на Facebook-сторінку ГУР МОУ.

Новим командувачем призначено генерал-лейтенанта Нікіфорова Євгена, який до цього був начальником штабу, першим заступником командувача військ Східного військового округу.

Формальною причиною усунення Кузовльова з посади назвали провал підготовки наступу на Лиманському напрямі, проте фактично людину від групи Шойгу та Герасимова замінили на кандидата, запропонованого Суровікіним та Пригожиним.

У ГУР зазначили, що заміна командувача Західного ВО – прояв внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві країни-агресора. За час повномасштабної війни Нікіфоров став четвертим командувачем Західного військового округу ЗС РФ.

Зазначимо, що про союз Пригожина та Суровікіна висловився начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Exit mobile version