Готувалася до неї два тижні: Шмигаль висловився про масовану атаку РФ на Україну 29 грудня

Глава українського уряду Денис Шмигаль прокоментував масовану атаку Російської Федерації на енергетичну систему нашої країни у четвер, 29 грудня.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото – news.liga.net

У своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр повідомив, що сьогодні була десята масована ракетна атака російських військ на нашу країну. Він зазначив, що мета обстрілів окупантів – позбавити українців електрики перед Новим роком, інформує «НБН».

За словами Шмигаля, держава-терорист робила велику ставку на цю атаку, загарбники два тижні готувалися до масштабних обстрілів. Проте сили нашої протиповітряної оборони продемонстрували неймовірний рівень спритності та ефективності, збивши 54 із 69 ворожих ракет.

Глава уряду додав, що і цього разу не обійшлося без влучень та руйнувань, зокрема в енергетичній інфраструктурі. У деяких областях застосовують аварійні відключення світла, енергетики вже розпочали ремонтні роботи.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко розповів, у яких областях найскладніша ситуація з енергопостачанням після сьогоднішніх ударів РФ по критичній інфраструктурі.

Exit mobile version