Залужний розповів про ситуацію на фронті: на яких ділянках окупанти намагаються просунутися вперед по своїх трупах

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу в новому році телефонну розмову з главою об'єднаного комітету начальників штабів США, генералом Марком Міллі. Український воєначальник повідомив про ситуацію на фронті.

Валерій Залужний

Валерій Залужний. Фото – president.gov.ua

У своєму Telegram-каналі генерал написав, що під час бесіди з Міллі він розповів про зміни в оперативно-стратегічній обстановці, насамперед у наземному та повітряному просторах України, інформує «НБН».

Як повідомив Залужний, важкі бої йдуть на рубежі Сватово-Кремінна, а також у напрямку Лисичанська на Луганщині. Найбільш складною залишається ситуація на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ, де окупанти по своїх трупах намагаються просуватися вперед, однако українські захисники надзусиллями стримують наступ росіян.

Генерал зазначив, що ЗСУ змогли утримати позиції навколо Авдіївки Донецької області та продовжити контрнаступ. Також армія України надійно тримає оборонні рубежі на Запорізькому напрямку й докладає зусиль для захисту Херсона від ударів ЗС РФ.

Воєначальник запевнив, що ситуація на кордоні з Республікою Білорусь повністю контролюється.

Раніше Залужний та глава ГУР МОУ Кирило Буданов повідомили Зеленському інформацію про ситуацію на полі бою, розповівши, що планують загарбники.

Exit mobile version