Аналітики ISW повідомили про ситуацію в районі Бахмута та Соледара

Вашингтонський Інститут вивчення війни розповів про ситуацію біля Бахмута та Соледара у Донецькій області, де відбуваються запеклі бої.

Соледар

Соледар. Фото – facebook.com/93OMBr

У своєму звіті аналітики ISW повідомляють, що 8 та 9 січня путінські війська продовжували наземні атаки в Соледарі та його околицях. Незважаючи на те, що окупанти не повністю контролюють місто, ситуація там надзвичайно складна, «вагнерівці» в окремих районах просуваються вперед, інформує «НБН».

Військові блогери РФ стверджували, що бойовики ПВК «Вагнер» ведуть бої у центрі Соледара, 9 січня у Мережі опублікували кадри інтесивної перестрілки біля адміністративної будівлі.

В Інституті вивчення війни, цитуючи одного з блогерів, зазначають, що українські захисники контролюють підприємство «Артемсіль» та багатоповерхівки, які розташовані на півночі міста.

Також російські джерела стверджували, що ЗС РФ окупували села Бахмутське, Красну Гору та Парасковіївку. 9 січня росіяни заявили про захоплення селища Опитне, геолокаційні кадри підтверджують, що армія Путіна досягла незначного прогресу в цьому районі.

Водночас у Генеральному штабі ЗСУ повідомляли, що українські захисники відбили атаки окупантів на Соледар, Красну Гору, Підгороднє та Роздолівку з 8 по 9 січня.

Раніше у Міноборони України заявили про потужний штурм Соледара військами Російської Федерації.

Exit mobile version