Британська розвідка розповіла, з якою метою російські війська розпочали наступ на Соледар

Розвідка Сполученого Королівства пояснила, чому путінські війська почали штурмувати Соледар Донецької області та на що розраховують росіяни у питанні захоплення Бахмута.

Соледар

Соледар. Фото – AP Photo / Libkos

Міністерство оборони Великобританії в Twitter-акаунті опублікувало звіт своєї розвідки про бої в Донецькій області. У повідомленні сказано, що останні чотири дні ЗС РФ і бойовики ПВК «Вагнер» провели тактичний наступ на Соледар, інформує «НБН».

У британській розвідці припускають, що росіяни контролюють більшу частину міста, наступ на яке окупанти зробили з метою оточити Бахмут.

Бахмут продовжує залишатися головним оперативним завданням армії країни-агресора й наступ путінських військ на Соледар – спроба обійти Бахмут із півночі та зруйнувати українські шляхи сполучення.

Також у Соледарі вели бої за входи до покинутих 200-кілометрових тунелів соляних шахт, які можна використовувати для проникнення в тил, оскільки вони проходять під районом.

Розвідка Великобританії сумнівається, що росіяни зможуть одразу оточити Бахмут, оскільки ВСУ зберігають стабільні глибокі оборонні рубежі та контролюють шляхи постачання.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили про ситуацію в районі Соледара та Бахмута.

Exit mobile version