У Нацгвардії розповіли, чи загрожує втрата Соледара оточенням Бахмута

Заступник командира батальйонно-тактичної групи 4 бригади Національної гвардії України батальйон «Свобода» Андрій Крищенко розповів, чи загрожує оточення Бахмуту у разі втрати Соледара.

Соледар

Соледар. Фото – facebook.com/93OMBr

В ефірі «Апостроф TV» Крищенко повідомив, що окупанти знизили інтенсивність наступу в районі Бахмута, зосередивши основні сили на захопленні Соледара, інформує «НБН».

За словами військового, на ділянці, яку контролює батальйон «Свобода», загарбники знизили інтенсивність артилерійського вогню, при цьому активно застосовують міномети, РПГ та інколи танки.

Також, щоб прорвати оборону Бахмута, ворог перевдягається у форму українських військовослужбовців. Тиждень тому росіяни спробували підійти до позицій захисників, використовуючи піксельну форму.

«Але завдяки пильності військовослужбовців та системі розпізнавання, розкрили цю групу – ворога було знищено», – розповів Крищенко.

Він переконаний, що у разі захоплення Соледара армією Путіна це не призведе до оточення Бахмута.

«Захоплення Соледара не призведе до перерізання логістичних шляхів до Бахмута і не створить загрози для захисників цього міста», – наголосив замкомандира.

Військовий додав, що російським окупантам доведеться докласти ще багато зусиль, щоби пройти кілька кілометрів, щоб вийти безпосередньо для перерізання шляхів постачання.

Раніше про ситуацію навколо Соледара висловились у Міноборони України.

Exit mobile version