Як Росія може вести війну проти України цього року: в ISW озвучили сценарії наступу окупантів

У вашингтонському Інституті вивчення війни не виключають, що країна-агресор, створюючи умови для затяжної війни проти України, може піти у великий наступ. Фахівці озвучили кілька сценаріїв, до яких може вдатися Російська Федерація.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – delfi.lt

Аналітики ISW у своєму звіті пишуть, що можливий курс дії держави-терориста – великий наступ у районі Луганської області. «Звільнення» Луганщини та Донеччини досі залишається офіційною військовою метою Кремля, інформує «НБН».

Другий варіант розвитку подій – росіяни проводитимуть оборонну операцію з розгрому та використання контрнаступу ЗСУ. Окупанти спробують успішно відбити наступ захисників, щоб позбавити Україну ініціативи, знищивши значну частину її механізованих сил.

Третій сценарій – альтернатива великої наступальної операції Росії. Окупанти могли готуватися до більших «зривних атак», крім загальнонаступної операції. Індикатори також можуть підтримати контратаку, щоб скористатися контрнаступом української армії, який ЗС РФ розраховують зупинити.

Найбільш небезпечний план дій окупантів – повторне вторгнення з території Республіки Білорусь – американські аналітики вважають нині малоймовірним. При цьому Кремль, ймовірно, розширить військову присутність РФ у цій країні в період, що передує запланованим великим навчанням у вересні «Захід-2023» та «Щит Союзу-2023».

Нагадаємо, що раніше у Міноборони США оцінили ймовірність прямої участі Білорусі у війні проти України.

Exit mobile version