Шойгу заявив про реформу армії Путіна: аналітики ISW розповіли про вікно можливостей для України

Глава Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив про реформу армії країни-агресора. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, що це означає для України.

Армія Росії

Армія Росії. Фото – iz.ru

Фахівці ISW у своєму звіті щодо російсько-української війни звернули увагу на заяву міністра оборони РФ про проведення чергової реформи у збройних силах держави-терориста, інформує «НБН».

Плани російського військового керівництва, за словами аналітиків, свідчать про намір країни-агресора реформувати ЗС РФ для ведення не лише війни проти України, а й великомасштабних бойових дій із застосуванням звичайних озброєнь загалом.

В Інституті вивчення війни вважають, що реформа армії Путіна вже за півроку може вплинути на перебіг бойових дій в Україні, якщо окупанти виконають план щодо збільшення чисельності загарбників.

При цьому в ISW зазначають, що реформа, заявлена главою Міноборони РФ, не відбудеться вчасно, щоб суттєво вплинути на стан речей на українському фронті протягом багатьох місяців. Проте вона може змінити співвідношення сил на період до 2024 року та створити умови для більш серйозної збройної загрози з боку держави-терориста, включаючи Північноатлантичний Альянс.

Аналітики додають, що Україна, ймовірно, збереже вікно можливостей до літа і протягом спекотної пори року, якщо Захід надасть Києву необхідну військову допомогу.

Нагадаємо, що представник Генштабу ЗС РФ Олексій Громов заявив про намір військового керівництва збільшити загальну чисельність армії до 1,5 мільйона людей та сформувати щонайменше 20 нових дивізій. У ISW оцінили здатність Росії швидко здійснити такі реформи армії.

Exit mobile version