Генерал Міллі розповів, чи зможуть ЗСУ цього року вибити війська РФ з України

Витиснення російської армії з тимчасово окупованих територій військовими засобами до кінця цього року буде украй важким завданням.

Марк Міллі

Міллі про війну в Україні. Фото - liga.net

Як повідомляє “НБН” із посиланням на “Європейську правду“, про це після завершення зустрічі Контактної групи підтримки України на німецькій авіабазі Рамштайн заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі.

“Вигнати російські сили з української території військовими діями протягом цього року буде дуже непросто. Я не кажу, що це неможливо або що це не станеться, але це досить важко. На фронті потрібно стабілізувати ситуацію і, на мій погляд, це залежатиме”. від процесу навчання, від наявності обладнання, і я вважаю, що Україна матиме можливість для проведення наступальних операцій як на тактичному, так і на стратегічному рівнях”, – пояснив Міллі.

Також військовослужбовець визнав, що з погляду військових дій зараз склалися дуже непрості умови, а лінія фронту вже займає велику територію.

“Лінія фронту поширюється від Харкова до Херсона, і вона є статичною більшою чи меншою мірою, крім Соледара, Бахмута. Це величезна територія і там продовжує бути багато російських сил, які окупували Україну”, – сказав Міллі.

Нагадаємо, раніше в розвідці Германії повідомили, що буде в разі окупації росіянами Бахмуту.

Exit mobile version