Бракує близько 40% – у ГУР повідомили про кадровий голод в армії Путіна

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк розповів, що Збройні сили Російської Федерації зазнають кадрового голоду.

Армія Росії

Армія Росії. Фото – iz.ru

У коментарі виданню «РБК-Україна» представник ГУР МОУ повідомив, що армія країни-агресора має серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти, інформує «НБН».

За словами Черняка, у передових підрозділах путінських окупаційних сил не вистачає близько 40% молодших командирів. Зокрема, дефіцит таких кадрів спостерігається у підрозділах ЗС РФ, які воюють на Донеччині та Луганщині.

«Ті, які стоять на першій лінії, не хочуть воювати, йти в наступ, багато хто хоче себе покалічити, щоб повернутися на територію Росії і вже не воювати. Більшість не планує продовжувати контракт, але їх ніхто не питає», – розповів представник розвідки.

Він зазначив, що саме з цієї причини російські мобілізовані часто вирушають на штурм без командування та належної взаємодії між групами. Окупанти можуть досягати незначних тактичних успіхів, але зазнають колосальних втрат, а на місце загиблих РФ надсилає нове «гарматне м’ясо».

Черняк додав, що проблеми з керівництвом у військах Росії є і на найвищих рівнях, про що свідчить часта заміна генералів і командувачів різного рівня.

«За нашими оцінками, кадрові проблеми з командним складом росіян з кожним днем тільки збільшуватимуться», – запевнив представник ГУР.

Раніше в українській розвідці оцінили стратегію нового командувача окупантів в Україні Валерія Герасимова.

Exit mobile version