У ЗСУ пояснили, чому сповільнився контрнаступ у Луганській області

Спікер Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий пояснив, чому загальмував контрнаступ українських захисників на Лиманському напрямі у Луганській області.

ЗСУ

ЗСУ. Фото – informator.ua

В ефірі національного телемарафону Череватий зазначив, що контрнаступ на Лиманському напрямі сповільнився з низки чинників, інформує «НБН».

Військовий пояснив, що українське командування, на відміну від росіян, не кидає свої підрозділи за відсутності резервів та достатньої вогневої підтримки.

Спікер Східного угрупування розповів, що, якщо немає просування на фронті – це не означає, що не йдуть бої. На Лиманському напрямі ЗСУ продовжують знищувати окупантів та їх склади.

«Бойові завдання бувають різні – це не завжди наступальні дії. Це виснаження супротивника, а є момент, коли ти можеш перейти до більш рішучих дій та прорвати оборону супротивника, як у Харківській області було», – зазначив полковник.

Череватий додав, що не сприяють контрнаступу українських військ і погодні умови. Також Києву потрібно зібрати для ЗСУ «потужний кулак» із військової допомоги іноземних партнерів.

Раніше у ОК «Південь» повідомили про підготовку армії України до контрнаступу на півдні.

Exit mobile version