ЗСУ перетворили окопи противника на “кладовище” на Бахмутському напрямку

З такою заявою сьогодні виступила прикордонна служба України. В ході бойових дій місто Бахмут є однією з ключових цілей для російської армії.

бахмутський напрямок

ЗСУ перетворили окопи супротивника на цвинтар. Фото - cnn.com

Траса Костянтинівка-Бахмут постачає українських військових у багатьох напрямках Донецької області, що дає змогу утримувати не тільки місто, а й сусідні райони по лінії зіткнення фронту. Збереження міста під контролем України буде символічною перемогою для Києва.

Якщо українська армія не зможе утримати місто, російські війська просунуться далі до таких стратегічно важливих міст, як Слов’янськ і Краматорськ.

Як повідомляє “НБН” з посиланням на CNN, в українській прикордонній службі заявили наступне:

Стрілецький підрозділ Російської Федерації встановив імпровізований бліндаж у лісосмузі. Наші бійці вирахували укриття ворожої піхоти і обстрілюють його з мінометів.

Бійці ПВК “Вагнер” останні кілька місяців посідали лідируючі позиції в боротьбі за Бахмут і Соледар, однак заступник командира батальйону “Свобода” 4-ї бригади швидкого реагування Національної гвардії України Володимир Назаренко заявив, що втрати з російського боку були дуже числені, тому бійців “Вагнера” довелося ротувати на новий батальйон російського десанту.

Далі Володимир Назаренко продовжив:

Я змушений визнати, що на деяких ділянках їм (росіянам) дійсно вдається проводити тактику повзучого наступу. На їхню думку, це успішно, на мою – абсолютно ні, тому що цілодобовий обстріл наших позицій, внаслідок якого в рідкісних випадках вдається просунутися на 50 метрів, навряд чи можна назвати успіхом. Зрештою, війна йде не за території, а за людей, які потім звільнять ще більше територій, як це сталося в Харкові чи Херсоні. Ставлення росіян до своїх людей не змінилося ще з часів Маршала Жукова”.

Також раныше ми писали про те, що Зеленський висловився про втрати російської армії під час штурму Бахмута

Exit mobile version