У ISW озвучили терміни завершення великого наступу Росії: чи зможуть окупанти досягти значних результатів

Аналітики американського Інституту вивчення війни розповіли, коли великий наступ російських військ досягне кульмінації, і оцінили боєздатність путінської армії.

Підбитий танк в Україні

Підбитий танк в Україні. Фото – EPA/Maria Senovilla

У своєму звіті експерти ISW зазначають, що кремлівський диктатор Володимир Путін знову переоцінив сили своїх окупаційних військ. З цієї причини масштабний наступ окупантів на Сході України завершиться передчасно, інформує «НБН».

Раніше українське політичне та військове керівництво неодноразово заявляло про те, що ЗС РФ готується до нового великого наступу на Донбасі найближчими місяцями.

На думку американських фахівців, російський президент-агресор переоцінив можливості своїх військових. В ISW не помітили доказів того, що війська РФ відновили достатню бойову міць, щоб розгромити армію України на Донбасі та за наказом Путіна до березня захопити неокуповані території Донецької області.

В Інституті вивчення війни прогнозують, що масштабний наступ ЗС РФ досягне кульмінації передчасно до квітня 2023 року під час весняного сезону дощів.

У цей період для українських захисників буде створено сприятливі умови, якими вони зможуть скористатися для проведення контрнаступу наприкінці весни чи літа після отримання західних танків.

Раніше в ГУР МОУ оцінили можливість повторного вторгнення російських окупаційних сил з Білорусі в найближчі тижні.

Exit mobile version