Резніков пояснив свою першу реакцію на скандал із закупівлею продуктів Міноборони для ЗСУ

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков прокоментував скандал із закупівлею продуктів для армії, розповівши про свій «комунікаційний провал».

Олексій Резніков

Олексій Резніков. Фото – krymr.com

В інтерв’ю виданню «Українська правда» Резніков розповів, що його перша реакція на скандал щодо системи продуктових закупівель для ЗСУ була неправильною. Міністр визнав, що у той момент він мав «потужну емоцію», інформує «НБН».

«Я визнаю комунікаційний провал свій та моєї команди з точки зору швидкості реакції. Вона мала бути швидкою та іншою», – заявив глава оборонного відомства.

За словами Резнікова, він дізнався про скандал після зустрічі у форматі «Рамштайн». У нього з собою не було телефону, оскільки на час засідання учасники складали гаджети, у перервах він займався розмовами з міністрами для створення «танкової коаліції». Цілий день він не знав про те, що відбувається в країні.

Повертаючись додому, міністр увімкнув телефон, а там «вже несеться з усіх боків». Його увагу привернуло головне звинувачення – яйце за 17 гривень.

«Думаю: “Це якась нісенітниця, такого не може бути”», – розповів чиновник.

Наступного дня Резніков почав вивчати документи, щоб розібратися у ситуації. Він з’ясував, що історія з яйцями пролунала на каналі «Ісландія» за кілька днів до публікації розслідування «Дзеркала тижня».

«Мої колеги переглянули документи, сказали: “Це хтось неправильно сприйняв”. Більше того, в жодному документі немає позиції “яйце, одна штука коштує 17 гривень”. Кажу: “А звідки взяв журналіст?”. “Ну, напевно, він помилився, тому що в документі у розділі “штуки” немає цифри 17. Вона стоїть там, де вага”. А це трохи інше…», – пояснив глава Міноборони.

Раніше Резніков висловився про мобілізацію в Україні та вручення повісток на вулицях, у кафе та ТРЦ.

Exit mobile version