Британська розвідка пояснила, як погода у березні може вплинути на наступальні операції в Україні

Розвідка Сполученого Королівства розповіла, як погодні умови позначаться на можливостях проведення наступальних операцій українських захисників та російських окупантів на початку весни.

Російський танк

Російський танк. Фото – rbc.ru

Британська розвідка заявляє, що в березні умови для пересування по пересіченій місцевості на сході України, ймовірно, будуть найгіршими через погодні умови.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-акаунт Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У відомстві наголосили, що погода відіграє значну роль для ведення бойових дій в Україні. Із промерзанням ґрунту на сході країни умови пересування по пересіченій місцевості мало змінилися. Проте прогнози показують, що наступного тижня температура підвищиться і сніг почне танути, погіршуючи умови пересування у цьому регіоні.

Розвідка Великобританії вважає, що умови для пересування на Донбасі будуть найгіршими у середині-кінці березня. З цієї причини, ймовірно, командири ЗСУ та ЗС РФ уникатимуть планування великих наступів у цей період. Однак такі операції все ж таки можуть відбутися через політичні чи оперативні можливості.

Раніше британська розвідка назвала оперативну мету російських військ і повідомила про великі проблеми в путінській армії, які заважають ефективному веденню бойових дій.

Exit mobile version