Дві ракети «Калібр» зайшли у повітряний простір країни НАТО: у ЗСУ повідомили подробиці інциденту

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що російські крилаті ракети «Калібр» увійшли до повітряного простору держави НАТО. У Повітряних силах ЗСУ розповіли подробиці інциденту.

Запуск ракети «Калібр»

Запуск ракети «Калібр». Фото – facebook.com/mod.mil.rus

Під час масованої атаки у п’ятницю, 10 лютого, дві крилаті ракети окупантів «Калібр» увійшли до повітряного простору держави-члена Альянсу. Про це повідомив Залужний на своїй Facebook-сторінці, інформує «НБН».

За словами генерала, росіяни запустили ракети з акваторії Чорного моря, о 10.18 вони перетнули кордон України з Молдовою і зайшли в повітряний простір Румунії, після чого знову зайшли в повітряний простір нашої країни в точці перетину кордонів трьох держав.

У коментарі виданню «Українська правда» речник Повітряних сил ЗСУ повідомив, що українські сили могли збити ці ракети, проте не зробили це одразу, усвідомлюючи ризики та загрози населенню іноземної держави.

Ігнат нагадав, що російські загарбники не вперше влаштовують провокації з порушенням повітряного простору інших країн. Раніше подібний інцидент стався у Молдові, коли на кордоні з Україною було знайдено боєголовку російської ракети та її уламки.

Крім того, у листопаді минулого року відбулося падіння ракет у Польщі.

Exit mobile version