Ракетна атака 10 лютого: у Повітряних силах прозвітували про роботу української ППО

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, звідки і чим у п'ятницю, 10 лютого, російські окупанти атакували нашу країну, а також прозвітував про роботу сил протиповітряної оборони України.

Ракети ППО

Ракети ППО. Фото – 5.ua

В ефірі національного телемарафону представник Повітряних сил повідомив, що сьогодні вранці ЗС РФ для ракетного обстрілу України залучили три кораблі в Чорному морі та стратегічні бомбардувальники Ту-95, інформує «НБН».

За словами Ігната, спочатку росіяни запустили іранські дрони-камікадзе, щоб виявити слабкі місця української протиповітряної оборони. Окрім БПЛА, окупанти вдарили ракетами «Калібр».

Після цього почалися атаки по всій країні з літаків стратегічної авіації та кораблів, загарбники випускали крилаті ракети повітряного та морського базування.

З повітря ворог атакував вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що українські сили ППО збили 61 із 71 ракети, а також знищили 5 іранських безпілотників Shahed-136/131.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський відреагував на ракетну атаку росіян 10 лютого.

Exit mobile version